De locatie

Door de centrale ligging pal achter de Coolsingel vrijwel grenzend aan het WTC en vlakbij de Koopgoot zijn alle denkbare voorzieningen op loopafstand aanwezig.


Route
Ga naar www.routenet.nl en gebruik 3011 JP als bestemmings-postcode


(klik voor grotere versie)


Bereikbaarheid
De Minervahuizen zijn zowel per auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Een groot voordeel is dat deze zijde van de Coolsingel vanuit meerdere richtingen te bereiken is bijvoorbeeld via de Meent, Goudsesingel en Pompenburg. Op nog geen honderd meter afstand ligt de Coolsingel, waar zich diverse metro-, tram- en buslijnen bevinden met directe verbindingen in alle richtingen.
Het Centraal Station en Station Blaak zijn in enkele minuten bereikbaar.Parkeren
voor een A-locatie zijn er veel parkeerplaatsen beschikbaar en is ruimschoots de mogelijkheid te parkeren langs de openbare weg. In het centrum van Rotterdam is alles betaald parkeren met Chipknip en veelal Creditcard.
Recht tegenover Minervahuis III bevinden 2 parkeergarages zoals de WTC garage aan de Leeuwenstraat en die in het WTC. Daarnaast is op loopafstand de openbare Meentparkeergarage aan de Jacobsplaats waarvoor ook abonnementen kunnen worden afgesloten.

Huurders in de Minervahuizen kunnen bij Stadstoezicht een parkeerontheffing voor de openbare weg aanvragen voor Sector 1, het grootste deel van het gebied gelegen tussen de Coolsingel, Goudsesingel, Blaak en Pompenburg.

De huurders van de Minervahuizen kunnen gebruik maken van de afgesloten fietsparkeerkelder onder het Minervahuis III.

Meent en omgeving
Rotterdam heeft shoppers veel meer te bieden dan alleen de Koopgoot, dé consumententrekker van de laatste jaren en de Lijnbaan. Want in en buiten het centrum bevinden zich tal van winkelstraten die óók de moeite waard zijn.

Rotterdam heeft haar Meent weer terug en wel in de top 3 meest gewaarde winkelstraten. De Meent is de hoofdstraat van Laurenskwartier rondom de Laurenskerk en is met haar zijstraten een winkelhart(je) op zich. Sinds 2001 zijn de pandeigenaars heel selectief aan wie wordt verhuurd. Zakelijke dienstverlening die zich in winkels hadden gevestigd worden opgezegd en de beschikbaar komende winkels worden verhuurd aan leuke winkels, die sfeer toevoegen. Dus geen grote landelijke ketens maar bij voorkeur Rotterdamse familiebedrijven. Daardoor is er nu een grote variëteit aan winkels gekomen. Zeker op dinsdag, zaterdag en zondag, als er markt is op de Binnenrotte is het er druk. De markt en de rommelmarkt op de Binnenrotte trekt mensen uit heel Rotterdam en omstreken aan. Ze nemen er een patatje mét, kopen groente en vis voor het weekend en snuffelen tussen de tweedehands spullen op zoek naar dat éne oma-kastje of die zilveren soeplepel.

Op de Meent zit de beste slagerij van Rotterdam, van Kaja, de 3e generatie Mellegers, de Ijssalon, de beste ijszaak van Nederland, nog een naaimachinewinkel, maar ook trendy modewinkels zoals ShoeClub, Nikkie, Cavallaro en Country House. Sinds kort is juwelier Gassan ook in het Minervahuis gevestigd. Ook bijzondere eetadresjes genoeg. De Huismeester, Dudok, Amarone*, 1NUL8, Thoms en Ristorante Napoli. Ga ook naar de Pannekoekstraat dat zich volgens velen ontwikkelt tot het Notting Hill van Rotterdam. Mede dankzij de aanwezigheid van fifties-artikelen, Gispen-lampen, Sigaren magazijn Van Dalen (met rookruimte) en ook geweldige terrassen in het MAHO, Maagd van Holland kwartier.